Home NL MCH Info Geschiedenis Statistieken Bestuur Sponsors Hibernatreffen Demervalleitreffen DemeRRock Lid worden Clubblad Shop Fotogallerij Waarheen Links


Geschiedenis

 

DemeRRock 2015 op vrijdag 10 & zaterdag 11 juli

   

CU2PLAY

    CU2PLAY is in 2012 gestart als een tribute aan Coldplay en U2 waarbij de nadruk vooral lag op het zo dicht mogelijk benaderen van de livesound van beide bands. Met veel oog voor detail werd hun typerende "wall of sound" ontrafeld en gereconstrueerd (de typische en zeer herkenbare klanken, het gebruik van samples/intro's,... zoals gebracht door "the real thing").
Vanaf 2013 wordt daarnaast ook de focus gelegd op het visuele aspect om de toeschouwers nog meer te laten opgaan in de shows door herkenbare podiumoutfits en extra effecten toe te voegen aan de lichtshow.
De getalenteerde en ervaren muzikanten en technici afkomstig uit heel Vlaanderen staan garant voor een geloofwaardige act en bezorgen de toeschouwers steevast de nodige flashbacks.
Waarom U2 en Coldplay ? Beide bands zijn absolute wereldtop en leunen qua sfeer, klankkleur en doelgroep zeer dicht bij mekaar aan... en Coldplay wordt niet voor niets al jaren de opvolger van U2 genoemd.


ELBATROZ

    Na veel polsen en veel informele contacten startten 3 muzikanten, Stijn Bollen, Gert Gielkens en Bob Vanaken rond februari 2013 met een bescheiden project om samen muziek te maken. Spoedig vervoegde Eva Maes de groep als drumster. Het duurde tot eind juni van datzelfde jaar vooraleer de bassist Johan Somers de band vervolledigde.
De ingrediënten zijn beproefd: eigen nummers met stevige riffs begeleid door strakke ritmesecties, teksten met inhoud en af en toe een vlijmscherpe gitaarsolo. De invloeden zijn divers: rock, metal, blues. Rauwheid recht naar het oor.
De tweede band van Hoeselt op DemeRRock luistert naar de naam Elbatroz!


Jeff B.R.I.C.K.  

 

    Jeff B.R.I.C.K. & The Mortiboys is een band uit Hoeselt met (oud)leiders van de plaatselijke jongenschiro. De voorbije jaren heeft de band reeds tientallen optredens gespeeld, ook al tweemaal op DemeRRock.
2015 is geweldig begonnen voor JEFF B.R.I.C.K. Na in 2014 al eerder 2 voorrondes als winnaar uit de bus te zijn gekomen speelden ze op 23 januari de Regiofinale (Belgie-Luxemburg) van de wedstrijd "Clash of The Coverbands".
Ze wonnen er de tweede publieksprijs! Hierdoor staat de band op 10 januari 2016 in de Paradiso te Amsterdam, voor de Benelux halve finale!
Liefhebbers van de betere rock kunnen uit de bol gaan op nummers van AC/DC, Motörhead, Thin Lizzy, Led Zeppelin,Status Quo, CCR, MC5, Queen, The Doors, The Clash, Red Zebra, Wolfmother, ZZ Top en nog vele andere krakers!
Jeff B.R.I.C.K. op 11juli op DemeRRock


Bouldou & Sticky Fingers 

    Zoals de vorige jaren brengen we op vrijdag weer een "Monsters of Rock" En de eerste band die ik mag aankondigen is de Rolling Stones Tribute band van het Luikse, Bouldou & Sticky Fingers.
De groep 'Bouldou & Sticky Fingers bestaat reeds van 1996. Daarvoor speelde Bouldou lange tijd met zijn muzikanten een repertoire in het Engels en Frans en overal hoorden ze dezelfde opmerking: Bouldou ziet eruit als Mick Jagger, en niet alleen 'ziet eruit', maar zijn gebaren, en zijn stem gelijken veel op Jagger! Uiteindelijk is het de drummer van de band die met het voorstel kwam om een tribute te brengen van de Rolling Stones...
Sinds de oprichting van de groep speelden ze meer dan 900 concerten, met inbegrip van het Lafayette, Louisiana festival (5000 pers), speelden ze samen met het Orchestre symphonique de Namur voor het festivals van Wallonie (10,000 pers), op oudejaarsavond op de Place St Lambert, Luik voor 25.000 mensen, in het stadion van Standaard (30.000 personen). Ze gaven ook een concert op het circuit van Magny cursus voor de GP motorfietsen, en verschillende optredens op Francorchamps, ook tijdens de GPF1.
Patrice Murray, vriendin van Bouldou geeft eveneens een gastoptreden van Tina Turner.
Vrijdag 10 juli op DemeRRock!

https://www.facebook.com/pages/BOULDOU/250589204220?fref=ts


The Black Tartan Clan

    MC Hoeselt heeft het genoegen jullie « The Black Tartan Clan » voor te stellen, de eerste Keltische Punk Rock groep van Belgische bodem. Ze hebben allen een lang muzikaal verleden achter de rug. Punk Rock voor sommigen, meer folk en traditioneel voor anderen. Het is deze combinatie dat de alchemie maakt in hun composities die U kunt beluisteren op hun site. Hun muziek kan best omschreven worden als hard en melodisch met celtic invloeden...
Zaterdag 11 juli op DemeRRock!

http://www.theblacktartanclan.com


Civilian

                                                                                CIVILIAN: TIEN JAAR LIMBURGSE ROCKGESCHIEDENIS

    De honden spraken nog in Limburg. Zo lang moet het geleden zijn dat Underdog!? de allereerste ‘Limbomania won’ -zeg maar dé Limburgse Rockrally- en zo een plaats innam in de Vaderlandse rockgeschiedenis. Om maar te zeggen dat Civilian een band is met een rijke traditie. Johan VDB verdiende niet alleen zijn sporen bij Underdog!?, maar won ook al eens Humo’s Rock Rally achter de vellen bij Evil Superstars. Zanger MaLu -in het dagelijks leven Achterkrant-journalist bij Het Belang van Limburg- schopte het in diezelfde wedstrijd met het compleet geschifte crossover-combo Chew A Bone tot halve finalist.
    Mooie geschiedenis, maar Civilian wilde vooruit. Die ruk naar voren kwam er pas toen Peter -één van de songwriters van de in België én het buitenland bekende metalband- Desperation- mee het repetitiekot indook. Het resultaat mag er zijn. Civilian kiest voor een set boordevol afwisseling met weliswaar een flinke geut metal, maar evengoed verrassende uitstapjes richting classic rock, pop en alternatief. Een dozijn sterke songs met teksten die ook nog wat betekenen zijn het puike resultaat. Een eerste EP ‘Drive With Me’ werd ingeblikt, een eerste clip werd gemaakt. Vele nieuwsgierigen vonden hun weg naar de energieke optredens. 
    In 2012 gaat het snel: de debuutcd 'Wake-Up Call' werd op binnen- en buitenlandse fora razend enthousiast onthaald, met haast steevast de maximumquotering. De singleclip van 'Everything Must Die' haalt vele duizenden views. Het vertaalt zich naar enorm veel livewerk, festivalslots en supports van internationale bands. De 'WUC-toer' door België duurt anderhalf jaar, tijdens dewelke John Thys (ex-Kytana) de nieuwe spil in de gitaartandem wordt.
    In december 2014 verscheen het tweede album -'The Second'- dat CIVILIAN van een nog stevigere, nog meer afwisselende en verrassende kant laat zien.

http://civiliantheband.be


History - x

   

        De eerste band voor DemeRRock 2015 is meteen een klepper en goed gekend in het motorrijders milieu: History-X!
    History-x is een volwaardige klassieke rock & rockblues band die begon in 2004, met de bedoeling om muziek van de jaren zestig tot de jaren tachtig
    te spelen. Met een setlist bestaande uit meer dan 35 nummers, laten ze de mensen genieten van deze gouden jaren van grote artiesten en muzikanten.
    Het zijn allen ervaren rotten want al meer dan 40 jaar actief in de muziek.
        Wie kent er nog de Mark? In een vorig leven nog drummer van onze ex "huisband" Ugly Head!
        De meeste optredens vinden plaats in de wereld van de bikers en trikers, omdat ze er zich thuis voelen. Het zijn dan ook allen meer dan 30 jaar           
   
bikers, maar door de vele optredens, is er geen vrije tijd meer om te rijden...

http://history-x.be


    Waar?                             Tent Kiezelstraat Hoeselt

    Wanneer?                       Vrijdag 10 juli vanaf 19u.  Toegang vanaf 12u
                                               Zaterdag 11 juli vanaf 16u.

    Entree?                           Vrijdag       €
                                               Zaterdag   €
                                               Combi        €

    Consumpties?               Alle consumpties €

    Camping?                       Open vanaf donderdag 9 juli.
                                               €   per nacht

    Timing:
    Vrijdag 10 juli:            19u
                                              

    Zaterdag 11 juli:         16u             • Top

    Counter