Home NL MCH Info Geschiedenis Statistieken Bestuur Sponsors Hibernatreffen Demervalleitreffen DemeRRock Lid worden Clubblad Shop Fotogallerij Waarheen Links


Geschiedenis

Niettegenstaande de sombere weersvoorspellingen werd het voorbije Demervalleitreffen

en vooral DemeRRock een succes.

        Nadat de volledige opbouw in de regen had moeten plaatsvinden, ging op vrijdag 11 juli het treffen van start. Onder een dreigende hemel kwamen de bikers maar     mondjesmaat toe. Gelukkig bleef het droog en tegen de avond was de camping toch goed bezet.
        DemeRRock Startte zoals gewoonlijk met een Tributenight. Slade, Dio en Golden Earring stonden op het programma. Rockband Tortuga Boulevard mocht de spits afbijten. Zaterdag startte alweer onder een dik pak wolken en dat zou zo de hele dag blijven. Dit vertaalde zich in een mindere opkomst van motorrijders. DemeRRock daarentegen kon rekenen op een massale opkomst. De affiche beloofde ook wel wat met als uitschieters de meiden groep van Wales, The Kix, rockcoverband Koyle en Diablo Boulevard, met charismatische frontman Alex Agnew. Ze losten de verwachtingen in en brachten elk een gesmaakt optreden voor een bomvolle tent. In de namiddag hadden coverband Steam en bluesrockband Rusty Roots ook al voor de nodige ambiance gezorgd.
    Zondagmorgen werden we wakker met regen. Niet uitnodigend om een ritje met de motor te maken. Dat vertaalde zich in een magere opkomst op zondag.
    Met 448 inschrijvingen voor het treffen waaronder 134 internationale rijders konden we niet echt tevreden zijn, maar de meer dan 1.500 bezoekers voor DemeRRock maakte dit goed.
    Hopelijk hebben we volgend jaar de weergoden eens aan onze kant...

 

 

 

DemeRRock 2014 op vrijdag 11 & zaterdag 12 juli

 

    Waar?                             Tent Kiezelstraat Hoeselt

    Wanneer?                       Vrijdag 11 juli vanaf 19u.  Toegang vanaf 12u
                                               Zaterdag 12 juli vanaf 16u.

    Entree?                           Vrijdag       € 7
                                               Zaterdag   € 9   
                                               Combi        € 12

    Consumpties?               Alle consumpties € 1,70

    Camping?                       € 2 per nacht

    Timing:
    Vrijdag 11 juli:            19u30'        Tortuga Boulevard
                                              21u              Sladest
                                              22u45'        Diolegacy   
                                              00u 30        Bloody Buccaneers (NL)       

    Zaterdag 12 juli:         16u             Losing Grip
                                              17u15'        Steam
                                              19u             Rusty Roots
                                              20u45'        The Kix
                                              22u30'        Diablo Blvd "Follow The Deadlights" 
                                             00u15'        Koyle

                                            * Zaterdag 22u: WK voetbal op groot scherm *


    Vrijdag 11 juli 19u

Tortuga Boulevard

 


    De Belgische rockband Tortuga Boulevard ontstaat begin 2012 als gitarist Rob en zanger Kurt mekaar terugzien, dik tien jaar na hun laatste optreden samen. Ze praten  over muziek en dromen ervan nog één keer samen op het podium te staan. De twee pluggen hun gitaren in de versterkers en openen een koffer vol ideeën.
    Niet veel later duikt Bjorn op, de drummer waar ze achteraf van zullen zeggen dat hij de lijm is bij vaak verscheurende keuzes tussen rock en metal, tussen hard en zacht.
    Na drie maanden repeteren in een kelder, doen Rob, Bjorn en Kurt een try out in een pub in Maasmechelen. Diezelfde avond al krijgen ze een eerste écht optreden aangeboden. De -toen nog drie- leden van Tortuga Boulevard liegen zonder verpinken dat ze voltallig en klaar zijn, maar moeten nu heel snel op zoek naar een bassist.
    Bart, een bekende muzikant uit de regio, biedt aan hen uit de nood te helpen. Voor één keertje, zegt hij eerst nog. Het optreden wordt een succes. En Bart, die blijft.
Sindsdien gaat het aan een sneltreinvaart vooruit voor Tortuga Boulevard. Ze spelen in pubs en op festivalletjes van Antwerpen over Aarschot tot aan de Maaskant. In de zomer van 2012 wint Tortuga Boulevard een lokale rockrally, waardoor de band het bekende Rommelrockfestival mag openen.
    Met optredens in het Waalse Florennes en het Nederlandse Breda verlaat de band nu langzaam de thuishaven, op zoek naar avonturen over de taal- en landsgrenzen heen.
    Intussen werkt de band aan de opnames van een eerste mini-album. Grote delen daarvan worden opgenomen en gemixt in de befaamde Galaxy Studios in Mol. Een eerste single 'Lost Souls' wordt gereleased in de lente van 2013.
    Alle leden van Tortuga Boulevard hebben een rijk muzikaal verleden in talloze andere bands. De mooie dingen die ze leerden, namen ze mee. De ballast kieperden ze onverbiddelijk overboord. Wat rest is iets dat het midden houdt tussen rock en grunge, met soms een beetje metal.

http://www.tortugaboulevard.com/news.html


Sladest

 

    Zeer weinig groepen in de geschiedenis van de Britse popmuziek kunnen bogen op zo'n indrukwekkend reeks hits als SLADE. Ze hadden 17 opeenvolgende nummers in de hitparade  (waaronder 6 nummer 1 hits) tussen 1971 en 1976.
    SLADE is in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld uitgegroeid tot een van de iconen van de Engelse pop en rock scène.
    In 2012, wordt SLADEST gevormd voor een eerste concert op het SPA Tribute FESTIVAL.  Een stukje rock geschiedenis leeft verder...
SLADEST creëert de kracht en de humor die zo kenmerkend is voor Slade en brengen de grote hits (
coz i luv u, gudbye t' jane, mama weer all crazee now,       cum on feel the noize, far far away...), maar ook de minder bekende nummers bij het grote publiek (just a little bit, move over, how does it feel, i won't let it appen agen,...).
Van 1969 tot 1984 stond SLADE op de planken, en nu is er SLADEST om hun werk verder te zetten...

www.sladest.com


Diolagacy

     De Band werd gevormd in 2013... Vijf uitstekende muzikanten kwamen samen om de meest krachtige en eerlijke eerbetoon aan de stem van de rock: Ronnie James Dio te brengen: covers van Ronnie James Dio’s 4 belangrijkste en beroemdste bands: Rainbow, Black Sabbath, Dio en Heaven & Hell
    Marcos Rodriguez: De uitstekende veelzijdige musicus uit de succesvolle band Soundchaser, is een van de meest gepassioneerde Ronnie fans ooit.
   
Tom Peeters: zijn machtige gitaar geluid past meer dan perfect in dit project.
   
Frank Boone: De bekende musicus in de Belgische Rock scene is het perfecte element om de sfeer te maken die nodig is voor DIOLEGACY... Meer dan een genoegen om te horen in deze band.
   
Patrick van Maanen: beroemd om zijn werk in Purple Faze (Deep Purple Tribute Band) de uitstekende bassist van de Belgische scène brengt met overtuiging hulde aan Ronnie...
   
Andy Hermans: De "Powell" van deze generatie! ... onnodig te zeggen hoe krachtig is Andy drumt is! Zijn beats klinken perfect in DIOLEGACY.
Ze bundelden hun talent, passie en kennis om de meest krachtige Ronnie James Dio Tribute band te creëren die er bestaat
:
Diolegacy!

 

http://www.diolegacy.com/


Bloody Buccaneers

 

    De Golden Earring Tributeband "Bloody Buccaneers" is vernoemd naar een album dat door hun helden in 1991 werd uitgebracht met daarop de internationale hit "Going To The Run". De tributeband werd opgericht in 2001 en speelde inmiddels ruim 100 keer door het hele land, plus enkele concerten in Duitsland en België, waar de band razend populair en inmiddels een graag geziene gast op grote tribute festivals is.

    Eén van de grootste Buccaneers fans is Pinkpopbaas Jan Smeets die de band zelfs op Radio 3FM promoot en op zijn jubileumfeestje uitnodigde om op te treden.

    In 2010 kwam Bloody Buccaneers in de landelijke pers doordat de band een tribute song, een hommage aan de Earring én hun fans opnamen die binnen 3 weken ruim 600 x werd gedownload. De song kreeg in oktober 2010 zijn radio-première in de geboortestad van Golden Earring op Radio Den Haag FM. Veel fans reageerden enthousiast op het feit dat er nu eindelijk een gezamenlijk strijdlied is.

    Het spreekt vanzelf dat Bloody Buccaneers alle grote Earring-hits speelt zoals "Twilight Zone", "When The Lady Smiles" en natuurlijk de millionseller "Radar Love". Maar ook live-klassiekers als "Holy Holy Life", "Back Home", "Buddy Joe", "Long Blond Animal", "Just Like Vince Taylor", "Candy's Going Bad", "She Flies On Strange Wings" staan op de playlist. Daarnaast verrast de band de die-hard Earring fans door enkele wat minder voor de hand liggende albumtracks te spelen zoals "Mad Love Is Coming", "The Vanilla Queen" en "Eight Miles High".

www.bloodybuccaneers.nl


Losing Grip

 

    Punk-rock sinds 2012, een combinatie van ne elektrieker, ne tegellegger, ene die les geeft aan de klein mannen en ne knoppe draaier! Afkomstig uit Limburg, al spelen we sneller dan dat we praten...  Dat belooft!
    Met
Driek Palmans (Bass & Vocals), Matthijs Bienkens (Guitar), Bram Boelen (Drums) en Ken Van Endert (Guitar).

https://www.facebook.com/pages/Losing-Grip/578369542180300?fref=ts


Steam

   S

    STEAM is een sterke RockCoverband die werd opgericht in 1992. Na een metamorfose is 'STEAM' met zijn huidige bezetting een vaste waarde op talloze podia.
Met inbreng van alle leden werkt STEAM voortdurend aan nieuwe cover-nummers. Met een uiteenlopend repertoire van zowel oude Rock-klassiekers als nieuwe Rock-covers is geen enkele uitdaging te groot voor STEAM.
    ...Led Zeppelin, ACDC, Deep Purple, Golden Earring, FooFighters, Kings of Leon, Skunk Anansie... zijn slechts enkele grote namen die onze Setlist passeren.
    Met Shannah: Lead and backing vocals, Kimmy: Lead and backing vocals, Ronny: rythm guitar, lead and backing vocals, Frank: lead guitar, Herman: Bass en
    Vinny: Drums.

    Ambiance verzekerd met deze gestoorde bende!
 

http://www.steamonstage.be/steam.html


Rusty Roots

    Reeds 10 jaar hoort Rusty Roots bij de top van de Belgische Roots scene. Dat vieren ze dit jaar met de release van hun vierde full album, geproduced door niemand minder dan Mario Goossens (Triggerfinger).
    Rusty Roots, een viermans formatie, is niet in één vakje te duwen! Met reeds drie volledig uiteenlopende albums, gaande van blues, soul tot americana 70′s rock,  voegen ze er nu weer een nieuw pareltje aan toe. Met invloeden uit alle hoeken van de jaren zeventig hebben ze een eigen ruwe sound gecreëerd. Wie dacht het al allemaal gehoord te hebben, heeft zich schromelijk vergist!
    Love it or hate it, Rusty Roots zal altijd anders en onverwacht zijn en doen waar ze zin in hebben, zonder hun eigenheid te verliezen. Ze volgen hun gevoel en blijven steeds trouw aan zichzelf. Volgens hun het geheime ingrediënt, wat je trouwens op elk album kan horen! Vier muzikanten die alles geven aan hun muziek zowel langs als op het podium! Artiesten die elkaar tot het uiterste drijven om u en zichzelf te entertainen.

    Rusty Roots is vooral een live band die je eens in je leven moet gezien hebben!

    Rusty Roots is: Jan Bas: Vocals en ritme gitaar
                               Bob Smets: Gitaar
                               Nico Vanhove: Drum
                               Stefan Kelchtermans: Ba
 

http://www.rustyroots.com


The Kix

    The Kix zijn een all-girl rockband uit Zuid-Wales, gevormd door de zussen Sam en Charlotte Bolderson. De meisjes zijn van jongs af aan opgegroeid met een passie voor classic rock en live muziek. In hun tienerjaren begonnen ze gitaar en drums te spelen. Na hun grote interesse in muziek, was het een natuurlijke stap om samen zelf muziek te spelen.
   
In maart 2012 verwelkomde The Kix bassist Harriet Wadeson in de band. Ze bracht energie en meteen klikte het tussen de meisjes.
Ze kregen snel een goede naam, en na het winnen van diverse band competities werden ze zelfs selectief uitgenodigd om te zingen met de Welsh National Opera in een eenmalige exclusief optreden.  De meisjes houden van wat ze doen en dit is duidelijk te zien. Door de jaren hebben ze een professionele houding en zijn het grote persoonlijkheden op en naast het podium.
    Er is een gat in de markt voor een nieuwe all- girl rock band uit de UK, The Kix willen al het mogelijke doen om die leemte op te vullen...

    The Kix zijn: Sam Bolderson - Vox, Guitar
                           Harriet Wadeson- Bass
                           Charlotte Bolderson - Drummist

https://www.facebook.com/TheKix1


MC Hoeselt proudly presents:
Diablo Blvd with frontman Alex Agnew in concert

 

 • DIABLO BLVD, genoemd naar een nummer van de band Corrosion of Conformity, kwam tot stand in 2005 toen vijf Antwerpse mannen met al ettelijke jaren muziekervaring op hun palmares zin hadden in iets nieuws. Tim Bekaert (A Brand) en Andries Beckers (Born from Pain, the Setup,...)  zochten elk een nieuwe uitdaging. Samen met comedian Alex Agnew, Dave Hubrechts en Kris Martens vormden ze de groep waarin al hun muzikale verlangens gegoten werden met een origineel resultaat tot gevolg. Invloeden van Danzig tot The Cult en van Guns ’N Roses tot Black Label Society sluiten naadloos aan bij de lyrics die zo weg geplukt kunnen worden uit de klassieke rock and roll en de blues. In combinatie met hun charismatische en energieke optredens lijdt het geen twijfel dat DIABLO BLVD in een mum van tijd een hele schare fans achter zich had staan.
 • Hun eerste demo Scarred & Undefeated in 2006 kon meteen op veel bijval rekenen bij zowel het Belgische als het Nederlandse publiek. De succesvolle demo bleek de voorbode te zijn van de eerste knetterende full cd The Greater God uit 2009 (PIAS). Op dit album werden alle registers opengetrokken en wordt de luisteraar meteen weggeblazen door de imponerende stem van Agnew. De plaat werd geproduced door aanstormend talent Ace Zec en gemixt door een Nederlandse oude rot in het vak Oscar Holleman. De cd werd met veel enthousiaste en lovende kritieken onthaald bij zowel de gespecialiseerde pers als bij het grote publiek. Aanvragen voor optredens op festivals en concerten bleven dan ook niet lang uit.
 • DIABLO BLVD speelde het afgelopen jaar op o.a. Graspop en Pukkelpop waar duizenden mensen volledig uit hun dak gingen. Dat DIABLO BLVD kan entertainen als geen ander en een enorme aantrekkingskracht op zijn publiek uitoefent, heeft uiteraard veel te maken met frontman Alex Agnew – een niet te versmaden comedy icoon. Maar nog meer met het doel van de hele groep om datgene aan hun publiek te geven wat ze zelf gekregen hebben van hun eigen muzikale helden.
 • Het nieuwe album, dat Builders of Empires zal heten, (Pias, april 2011) werd opnieuw geproducet door Ace Zec (Customs, The Setup). De mixing nam Jens Bogren voor zijn rekening (Opeth, Amon Amarth, Grand Magus). 
 • Builders of Empires bestaat uit 10 tracks en klinkt nog epischer, dynamischer en harder.
 •     Diablo Blvd is: Alex Agnew (vocal)
                              Andries Beckers (guitar)   
                              Tim Beckaert (bass)
                              Dave Hubrechts (guitar)
                              Kris Martens (drum

  http://www.diabloboulevard.com/


  En wie zorgt er voor de aftherparty op DemeRRock editie 2014?

  Koyle natuurlijk...

       

      Moeten we ze nog voorstellen? Koyle, zowat de "huisband" van MC Hoeselt mag weeral afsluiten! Wil je een rockcoverband aan het werk zien met de power en energie van 10 ton TNT en de uitstraling of ze hun eigen composities brengen, dan moet je bij KOYLE zijn, de meest toonaangevende rockcoverband in België en over de grenzen. Koyle is een frequent gevraagde band in het rockcircuit van België, met regelmatige zijsprongen naar Duitsland, Luxemburg en Nederland, die ondertussen een flinke reputatie opgebouwd heeft.
      Als je een live-rockparty wil, dan is KOYLE zeker wat je zoekt, want als je stil kan blijven wanneer zij met zo'n drive en zo'n enthousiasme spelen, dan ben je ofwel poepeloere of gedrogeerd ofwel moet je dringend je oren gaan laten nakijken. Koyle ademt plezier uit op het podium, 5 vrienden die hun kapot amuseren.    
     
  Koyle heeft de publieksprijs bij The clash of the coverbands in de wacht gesleept en mag zich bij de beste coverbands van de Benelux rekenen in 2012.
     
  " In deze Moderne Muziek Maatschappij weegt er een zwaar gewicht op Rock. Onder de dreunende dance bassen hebben de DJ's de voormalige Rock podia overgenomen. De nieuwe generatie swingt niet meer op Rock en hun Rock goden, zij laven zich muzikaal enkel aan de DJ's : de nieuwe Goden.
      Maar hier komt nu verandering in. Er resten nog enkele Rock Predikanten en zij komen U bekeren. De 5 preachers van KOYLE komen naar uw stad en prediken het woord "Rock". Hun enige doel : U overtuigen dat Rock nog leeft en dat er ook nog een plaats is voor de Nieuwe Rockers in deze moderne muziek cultuur.
     

      En dat gebeurt tijdens een wervelende show, vol actie en interactie, want U moet bekeerd worden, ... IN THE NAME OF ROCK

  www.koyle.be  Top

  This site tracked by OneStat.com. Get your own free website counter.

  Top